ChoiceCuts maakt gebruik van cookies, zo kunnen wij je beter van dienst zijn. Sluiten

ChoiceCuts
Sluiten

Spiritueel vervolg Myst haalt Kickstarter doel

14
11 2013
11:08 - door Peter Pool

Obduction heeft met nog ruim 2 dagen te gaan, zijn Kickstarter doel reeds gehaald. De spirituele opvolger van de klassieke adventures Myst en Riven gaat er dus komen.

De game Obduction zal worden gemaakt door de makers van de originele game, Cyan en zal gebruik maken van de Unreal Engine 4. Ontwikkelaar Cyan werd bekend door het ontwikkelen van de eerder genoemde adventures Myst en Riven. De game wordt gemaakt voor de pc en Mac. 

De oudjes herinneren het nog
Myst is een adventure game waarin spelers op een eiland terecht komen en door middel van het verkennen van dit eiland het verhaal worden ingezogen rond een familie drama. Het is aan de speler om de waarheid boven tafel te krijgen. Myst maakt gebruik van 3D modellen, iets wat in de tijd van het verschijnen van de game, 1993, bijzonder was.

Obduction is niet de eerste Kickstarter game van industrie-oudgedienden die zijn target haalt op de crowdfunding-site. Zo is er nog steeds een nieuwe Carmageddon in de maak dankzij Kickstarter en zal er in 2014 een nieuwe Wasteland game verschijnen. Ook gaming hardware zoals de Android console Ouya en de virtual reality bril Oculus Rift werden succesvol gesponsord dankzij Kickstarter.  

Sluiten
Spiritueel vervolg Myst haalt Kickstarter doelElden Ring cover