ChoiceCuts maakt gebruik van cookies, zo kunnen wij je beter van dienst zijn. Sluiten

ChoiceCuts
Sluiten

Steam introduceert background downloading

13
11 2013
09:52 - door Peter Pool

Met de nieuwste update op Steam wordt het mogelijk om een game te downloaden terwijl je een andere game speelt. Downloads worden dus niet langer gepauzeerd wanneer je een game speelt.

Verder kun je door de update aangeven op welk dagdeel Steam automatische updates kan doen. Zo kunnen updates gedaan worden terwijl jij aan het werk bent en je dus niet storen tijdens het gamen. Ook zijn er verbeteringen aan de download status en de mogelijkheid om tekst te kopiëren naar het clipboard. Daarnaast zijn er verbeteringen voor Valve’s Big Picture en gebruikers van Linux.

Steam als echte concurrent
Steam zoekt steeds meer het duel met de bestaande console bouwers Nintendo, Microsoft en Sony. Eerder dit jaar kondigde Valve, het bedrijf achter Steam, aan dat het een eigen gratis operating system op de markt gaat brengen genaamd SteamOS. Verder is men bezig om zogenaamde SteamMachines te laten ontwikkelen door externe hardware partijen en heeft het bedrijf een eigen joypad ontwikkeld. Dit alles om mee te doen in de strijd om de huiskamer.

Sluiten
Steam introduceert background downloadingElden Ring cover