ChoiceCuts maakt gebruik van cookies, zo kunnen wij je beter van dienst zijn. Sluiten

ChoiceCuts
Sluiten

The Legend of Zelda: The Wind Waker HD - De ChoiceCuts Reiew

05
11 2013
10:03 - door Rogier Voet

De grote stroom Nintendo-titels laat nog even op zich wachten. Reden voor Nintendo om met een remake te komen van Wind Waker. Is deze HD-genoeg om de smachtende Nintendo-fans bezig te houden?

Het fenomeen HD-remake is alles behalve nieuw. Er zijn briljante remakes geweest de afgelopen jaren, maar ook slappe conversies die de naam HD niet eens verdienen. Nintendo weet dus dat de lat hoog ligt. De keuze voor Wind Waker is niet verrassend. Eiji Aonum, jarenlang al verantwoordelijk voor de Zelda-spelreeks, gaf eerder aan dat hij niet compleet tevreden was met de opbouw en keuzes in gameplay van Wind Waker. Met deze HD-versie krijgt hij dus een nieuwe kans.

Mooie upgrade
De visuele stijl met vrolijke cel-shaded graphics, leent zich perfect voor een upgrade naar full HD. En dat is ook zeker gelukt. Wind Waker HD zeilt met 60 frames per seconde in full HD-resolutie rond op de Wii U en daarmee is de subtitel HD dus zeker verdient. Verder is de game uiteraard geschikt voor breedbeeld. Daarmee is Wind Waker HD haarscherp, maar nog steeds zo kleurrijk als zijn voorganger.

Met een likje verf alleen kom je er natuurlijk niet. Hoe tijdloos een game ook mag zijn. In 10 jaar verandert er toch heel veel. Het duurt niet lang voordat je wat klassieke (of verouderde) puntjes tegenkomt. Niet heel de besturing werkt namelijk lekker met de Wii U tablet-controller. Het is nogal gevoelig en ook het vechten tegen vijanden voelt wat onhandig aan.

Zoet en fout
Ondanks deze minpunten wist de gameplay van Wind Waker me toch weer te grijpen. Ja het is zoet, fout en veel te vroliijk getekend, maar je voelt toch de drive om de wereld verder te verkennen. Wind Waker is geen Black Flag en Nintendo had meer kunnen toevoegen aan de grote waterwereld. Gelukkig krijg je redelijk snel een beter zeil, waardoor je een stuk sneller vaart.

Dat is niet de enige verbetering die is doorgevoerd in Wind Waker HD, want het tablet-element wordt redelijk goed gebruikt in Wind Waker HD. De extra informatie is handig en het aanpassen van je uitrusting is een stuk makkelijker geworden. Met een simpele swipe wijs je een item toe aan 1 van je knoppen. Dat is een stuk handiger dan in de oorspronkelijke Wind Waker. Verder kan de tablet uiteraard als kaart gebruikt worden. Het zijn kleine dingetjes, maar die tonen wel aan dat er echt aandacht aan deze remake is besteed.

Voor gamers die veel concurrentie hebben qua beschikbaarheid van de televisie in de woonkamer, is het goed om te weten dat je ook Wind Waker HD op je Tablet-controller kan spelen. Je verliest dan wel de extra mogelijkheden van je scherm. Verder is het contrast qua uiterlijk van Wind Waker HD op je tablet en op je televisie wel erg groot. Desondanks is het zeker een handige optie, want Wind Waker HD is niet een game die je snel weglegt.


Frustrerende onderdelen
Toch kent de Wind Waker zeker wel frustrerende spelonderdelen en is het jammer dat Nintendo deze remake niet heeft gebruikt om meer van de game te herstructureren. In het oorspronkelijke spel zijn een aantal dungeons weggehaald en het was mooi geweest als dat gat in deze remake was opgevuld. Een gemiste kans dus. Positief is dat de quest voor de TriForce, die in het oorspronkelijke spel saai en lang was, flink is ingekort.

Wind Waker heeft dus zijn ups en downs, maar is nog steeds wel erg leuk. Je speelt er lekker doorheen en je bent er na 10 uur echt wel doorheen. Dat is redelijk kort. Wie van uitdaging houdt kan bij de start (de optie is meteen beschikbaar) kiezen voor de pittige Hero Mode. Die maakt de vijanden een stuk sterker en hartjes zijn in die modus erg schaars. Het is een leuke aanvulling, maar niet iedereen zal die mate van uitdaging waarderen.

Conclusie
Wind Waker HD is absoluut een zeer gelikte en flink uitgebreide remake van de GameCube-klassieker uit 2003. Grafisch is de game een plaatje en de term HD is dan ook zeker verdiend. Qua stijl en gameplay heeft de game nog steeds zijn charme en zijn verslavende gameplay. Er zijn een paar slimme zaken toegevoegd en frustratiepunten weggenomen. Het is jammer dat er niet meer content aan de game is toevoegd, die Wind Waker HD een beter geheel had gemaakt en niet alleen een remake.

Kopen?

NEE
+

Blijft fantastisch avontuur
Verslavende, vrolijke spelwereld

-

Te weinig nieuwe content
Besturing met Wii U tablet-controller niet altijd optimaal
Relatief kort (10 uur speeltijd)

3.0

Gespeeld op: Wii U

Platformen: Wii U

Ontwikkelaar: Nintendo

Uitgever: Nintendo

 


 

 

Sluiten
The Legend of Zelda: The Wind Waker HD - De ChoiceCuts ReiewGhost of Tsushima WP 002