ChoiceCuts maakt gebruik van cookies, zo kunnen wij je beter van dienst zijn. Sluiten

ChoiceCuts
Sluiten

Voormalig Rockstar ontwikkelaar wil game over de Iraanse revolutie maken

15
11 2013
03:00 - door Peter Pool

Navid Khonsari werkte o.a. aan games zoals Grand Theft Auto III, Vice City, San Andreas, Alan Wake en Homefront en wil nu een game maken over de revolutie in Iran in 1979.

Het idee van Khonsari is om een episodische game te maken voor touchscreen apparaten zoals smartphones en tablets. Om de game te maken met zijn team genaamd, Ink Stories wil de ontwikkelaar gebruik maken van Kickstarter. Khonsari en co hebben $395.000 nodig om de game te maken.

De revolutie aan den lijve meemaken
De game zal handelen over de Iraanse revolutie van 1979 waarin de sjah werd afgezet en de macht werd overgenomen door de geestelijke Ayatollah Khomeini. Khonsari legt uit dat het een persoonlijke game is aangezien zijn opa bij deze revolutie aanwezig was.

Het eerste doel van Ink Stories is om de eerste aflevering te kunnen maken genaamd Black Friday. Het moment dat de troepen van de sjah het vuur opende op de demonstreerde menigte. In de game kun je door de straten van Teheran lopen en op die manier kom je oog in oog te staan met de verschillende fracties. Je zult morele beslissingen moeten nemen die het verdere verloop van de game zullen bepalen.  

Sluiten
Voormalig Rockstar ontwikkelaar wil game over de Iraanse revolutie makenGhost of Tsushima WP 002