ChoiceCuts maakt gebruik van cookies, zo kunnen wij je beter van dienst zijn. Sluiten

ChoiceCuts
Sluiten

Wat ik hoop te zien tijdens de E3

04
06 2018
09:00 - door Peter Pool

De E3 staat voor de deur en als we alle geruchten mogen geloven dan valt er genoeg te zien en te genieten. Dit zijn de games waar ik naar uitkijk deze E3.

Meer van en over Anthem
Na al het lootbox gekloot van EA en het gerommel van Bioware met Mass Effect Andromeda is het op erop of eronder voor de RPG-studio van Electronic Arts. Anthem moet het gaan doen maar werd uitgesteld nadat gamers over de hele wereld hun afkeuring over de praktijken van de uitgever lieten horen via social media. Nu Destiny in rap tempo sterft is er ruimte voor een plaatsvervanger. Anthem lijkt een logische keuze. Het ziet er allemaal goed uit en zelf heb ik vertrouwen dat Bioware een goed product zal afleveren. Ik hoop dat wat men laat zien tijdens de E3 voldoende mensen overtuigt om de game een kans te geven. Electronic Arts neemt in ieder geval ruim de tijd om de game te demonstreren en uit te leggen. Als men nu ook nog even duidelijk maakt dat er geen rare pay to win lootboxes zijn of andere schimmige verdienmodellen dan moet de game een kans van slagen hebben.

Shadows Die Twice
Die verdomde Miyazaki met zijn vervloekte FromSoftware. Dumpt tijdens de GameAwards een paar maanden terug gewoon een teaser van enkele seconden voor onze neus zonder te vertellen of dit Bloodborne 2, Tenchu of een hele nieuwe game is. Zeker weet ik wel dat ik de game zal spelen. Zal vloeken, zal tieren en oh zo trots zal zijn voor iedere boss die ik versla. Bloodborne vind ik een van de beste games van deze generatie en ik verwacht daarom niets minder van Miyazaki & co. De eerste paar keer dat ik aan die game begon kwam ik er niet in. Pas toen ik Dark Souls 3 had uitgespeeld zat ik in de vibe en heb de game direct meerdere malen uitgespeeld tot new game +1. Ik was verslaafd. 2 maanden heb ik dood en verderf gezaaid en geoogst in Yarnam. Wat een tijd. Ik kan niet wachten om te zien wat FromSoftware ons nu weer aan gaat doen.

Wat gaat Microsoft doen om het tij te keren?
Microsoft moet leveren. Het kan niet weer op de proppen komen met een nieuwe, betere console of software updates. Nee, Phil Spencer moet met games komen die exclusief zijn voor Xbox (en pc). Dus Halo 6, Gears of War 5, Ninja Gaiden, Perfect Dark...het maakt niet uit als het maar niet op 10 andere platformen uitkomt. En zelfs als al die games worden aangekondigd dan nog is het niet voldoende. Microsoft heeft dingen nodig waardoor het publiek in de zaal en thuis op de banken springt en juicht. En ja dat is lastig voor hen (Nintendo hoeft alleen maar Smash Bros deel 20 aan te kondigen en klaar). Microsoft moet Cyberpunk 2077, Metro Redux of Borderlands opkopen om dat voor elkaar te krijgen. Succes Phil!

Wat gaat Ubisoft doen met The Division 2
Ik vind het gewaagd als uitgevers besluiten om een deel 2 te maken van een van hun MMO-light games. World of Warcraft, een echte MMO, heeft alleen uitbreidingen maar na ruim 12 jaar nog geen deel 2. Destiny 2 is een drama dus waarom stapt Ubisoft in dit gewaagde bootje en wat gaat men doen met de game dat beter is dan het inmiddels prima uitgewerkte origineel? Ik ben oprecht nieuwsgierig. Verder ben ik benieuwd wat Ubisoft heeft gedaan met Splinter Cell heeft gedaan om het aantrekkelijker te maken anno 2018 en wat de stand van zaken is met Beyond Good & Evil 2. Assassin’s Creed laat ik links liggen. Niet dat ik het slechte games vind, maar we zijn weer terug bij de jaarlijkse game en dat boeit mij gewoon minder.

Cyberpunk 2077!!!
Hoeveel woorden moet je wijden aan de volgende game van de makers van de beste RPG tot op heden van deze generatie spelcomputers? CD Project Red het makkelijk kunnen cashen door een vervolg te maken op The Witcher maar koos voor het ambitieuze Cyberpunk 2077. We hebben alleen ooit een korte teaser gehad en heel veel geruchten. Nu is het tijd om te zien waar we staan en wat we kunnen verwachten. Ik ben benieuwd.

Wat is Death Stranding nu precies?
Sony heeft veel troeven die het op zak. The Last of Us 2, Ghost of Tsushima, Days Gone zijn enkele voorbeelden van games die ik graag wil spelen. Toch is er een game waar we alleen een paar vage trailers van hebben gezien maar eigenlijk nog maar weinig van weten. Death Stranding. De eerste Kojima game sinds hij vertrokken is bij Konami. De eerste game van zijn hand die geen Metal Gear is (de demo voor Silent Hills niet mee rekenend). Er wordt gesproken over een speelbare demo. Blow me away Kojima!

Wat heeft Nintendo naast het bekende werk?
Het is geen groot geheim dat ik niet de grootste Nintendo fan ben, toch ben ik een fan van die Switch - ook al doe ik er nog te weinig mee in verhouding tot mijn PS4 Pro en Xbox One X. Ik weet dat alle Nintendo fanboys al gelukkig zijn met de nieuwe Smash Bros. Ik ben echter benieuwd wat Nintendo nog meer heeft. Zien we gameplay van Metroid Prime 4? Krijgen we Bayonetta 3 te zien? En welke verassingen heeft men nog achter de hand die fanboys en gamers euforisch maken?

Gameplay van Schadow of the Tomb Raider
Sinds de reboot is Tomb Raider een van mijn favoriete franchises deze generatie. Ik heb de vorige delen grijs gespeeld en kan niet wachten tot ik mijn tanden kan zetten in dit volgende deel. Verder ben ik weinig hoopvol over de games die Square Enix zal delen. Ik heb niets met Kingdom Hearts en die Avengers game hoeft ook niet voor mij. Persoonlijk ben ik een beetje superheld-moe.

Devil May Cry 5 & Onimusha???
Geruchten over een DMC5 gaan al langer maar tot op heden hebben we nog niets concreets gezien. Misschien dus deze E3. Daarnaast zou Onimusha nieuw leven worden ingeblazen. Misschien als een Soulsborne game? Verder zou de Resident Evil 2 remake vorderingen maken. Capcom zou dus zomaar een tof duveltje uit het doosje kunnen worden.

En natuurlijk Bethesda…
Ik ben een single player liefhebber dus ik heb de laatste jaren veel Bethesda games gespeeld. Eigenlijk alle games op The Elder Scrolls Online na. Rage 2 ziet er uit als een game die mij op het lijf is geschreven en ik wil na alle drama wel eens weten wat Fallout 76 nu echt voor game is. Verder ben ik benieuwd wat men nog meer heeft. Starfield? Een nieuwe Doom of Quake? Een Fallout 3 remaster? Een stand alone uitbreiding voor Wolfenstein? Ik ben klaar om ze allemaal te spelen. Allemaal!

Sluiten
Wat ik hoop te zien tijdens de E3Rage 2 mirror