ChoiceCuts maakt gebruik van cookies, zo kunnen wij je beter van dienst zijn. Sluiten

ChoiceCuts
Sluiten

World of Warcraft Classic demo gekraakt

28
10 2018
06:00 - door Peter Pool

Blizzard wilde volgende week tijdens hun jaarlijkse BlizzCon de demo voor World of Warcraft Classic vrijgeven aan het publiek. De demo is echter nu al gekraakt en speelbaar.

Iedereen met een virtual ticket voor BlizzCon 2018 kon vanaf begin deze week de demo van World of Warcraft  Classic al downloaden en direct kan spelen wanneer hij op 2 november vrijgegeven wordt. 

Het blijkt dat de client voor de World of Warcraft Classic demo gelekt is als een Google Drive download op verschillende Discord chats. Normaal gesproken zou je dan nog steeds niet de game kunnen opstarten omdat de servers van het spel gesloten zijn voor het publiek, maar de krakers van de demo gebruikten een programma genaamd sandbox emulator. Deze software maakt contact met de demo die vervolgens opent alsof hij aansluiting vindt met een Blizzard server. 

Door de game demo op deze manier in te komen sluit je echter wel af van non playable characters of de mogelijkheid om quests te doen en te levelen. Je kunt echter wel gewoon de wereld verkennen. De demo laat een game zien met verbeterde lichteffecten en textures met een hogere resolutie. Via een knop kun je de game terugzetten naar de look & feel van het origineel uit 2005. Eenzelfde systeem als 343 Industries in hun Halo 1 en 2 remakes heeft gemaakt. 

Sluiten
World of Warcraft Classic demo gekraaktElden Ring cover