ChoiceCuts maakt gebruik van cookies, zo kunnen wij je beter van dienst zijn. Sluiten

ChoiceCuts
Sluiten

Xbox divisie in gevaar door keus CEO

03
12 2013
08:00 - door Peter Pool

Oud Nokia topman Stephen Elop wordt vrijwel zeker gekozen als opvolger van voormalig Microsoft CEO Steve Ballmer. Zijn aanstelling zou geen goed nieuws zijn voor de Xbox divisie van Microsoft.

Elop zou namelijk willen bekijken of de Xbox nog wel zou passen in de strategie van het bedrijf. Als dit niet het geval is, zou Elop er voor willen kiezen om het merk Xbox te verkopen. Hetzelfde geldt voor de zoekmachine Bing die ook onder het vergrootglas ligt. Dat de discussie over de toekomst van beide onderdelen serieus is blijkt uit het feit dat Steve Ballmer zich kortgeleden heeft uitgesproken op een aandeelhouders vergadering voor  zowel de Xbox als BIng. Hij legde uit dat ze essentieel zijn voor de toekomst van het bedrijf. 

De Xbox divisie van Microsoft staat al langere tijd onder druk. Een analist, die een onderzoek deed voor een groep investeerders, waarschuwde al eerder dat het bedrijf grote verliezen maakt met hun console. Deze verliezen worden echter gecamoufleerd door de opbrengsten van de vele patenten die Microsoft heeft in Google's mobiele operating system Android. Zou men afscheid nemen van Xbox, dan worden deze opbrengsten direct opgeteld bij de winst van het bedrijf. Des te hoger de winst, des te meer geld aandeelhouders en investeerders verdienen. 

Sluiten
Xbox divisie in gevaar door keus CEOElden Ring cover