ChoiceCuts maakt gebruik van cookies, zo kunnen wij je beter van dienst zijn. Sluiten

ChoiceCuts
Sluiten

Xbox Game Pass komt naar de pc

25
10 2018
12:00 - door Peter Pool

Goed nieuws voor pc gamers die interesse hebben in de Xbox Game Pass. Microsoft baas Satya Nadella heeft tijdens een telefoongesprek met aandeelhouders aangekondigd dat Game Pass richting de pc komt.

Xbox Game Pass is een Netflix achtige dienst waarmee Xbox gamers voor €9,99 per maand meer dan honderd games kunnen spelen. Primair zijn dit titels van Microsoft's eigen studio's zoals de Forza, Halo en Gears of War spellen die gamers op de dag van release direct kunnen spelen via Game Pass. De lijst wordt echter aangevuld met games van andere uitgevers zoals Fallout 4, Bioshock en Xcom. De games kun je downloaden en kunnen worden gespeeld zolang je lid blijft van Game Pass.

Wanneer de service beschikbaar wordt voor pc gebruikers en welke games worden aangeboden heeft Nadella niet bekend gemaakt. Vermoedelijk wordt er meer bekend tijdens een aankomend Xbox event dat wordt gebouden op 10 en 11 november van dit jaar. 

Er gaan geruchten dat de nieuwste Xbox in 2 varianten op de markt komt. Een standaard waar disc's in gaan maar ook een goedkopere variant die games zal streamen, hoogstwaarschijnlijk, uit de Game Pass bibliotheek. Deze Xbox is echter nog niet officieel aangekondigd. Wel lijkt duidelijk dat Microsoft Game Pass breder wil uitrollen voor een zo breed mogelijk publiek. 

Sluiten
Xbox Game Pass komt naar de pcElden Ring cover