ChoiceCuts maakt gebruik van cookies, zo kunnen wij je beter van dienst zijn. Sluiten

ChoiceCuts
Sluiten

Zet Activision een derde Call of Duty studio in?

14
01 2014
14:40 - door Peter Pool

Vandaag is bekend geworden dat Sledgehammer Games verschillende mensen zoekt om mee te werken aan een next gen Call of Duty game.

Dit is niet de eerste Call of Duty game waar Sledgehammer Games aan heeft gewerkt. De studio speelde een belangrijke rol in de totstandkoming van Call of Duty Modern Watfare 3, nadat ontwikkelaar Infinity Ward uit elkaar viel na het ontslag van de twee oprichters. Ook zou de studio bezig zijn geweest met een thirth person shooter onder de Call of Duty-vlag.

Het zou goed nieuws zijn als Activision een derde studio inzet naast Infinity Ward en Tryarch bij de ontwikkeling van nieuwe Call of Duty-games. Het zou de studio’s een jaar extra tijd geven om een game af te ronden, wat de kwaliteit en innovatie van de games zou kunnen bevorderen. Nu wordt er om het jaar een game uitgebracht door een van de eerder genoemde studio’s. Als Sledgehammer inderdaad wordt toegevoegt, gaat de cyclus logischerwijs naar een game om de 3 jaar per studio.

Sledgehammer’s general manager Glen Schofield heeft al eerder aangegeven dat de studio klaar is om alleen een game neer te zetten. Er werken inmiddels zo’n 100 man bij Sledgehammer wat gelijk is aan Infinity Ward.

 

Sluiten
Zet Activision een derde Call of Duty studio in?Steelrising