ChoiceCuts maakt gebruik van cookies, zo kunnen wij je beter van dienst zijn. Sluiten

ChoiceCuts
Sluiten

Er worden meer PS5's gemaakt

15
07 2020
06:00 - door Peter Pool

Nu nog een prijs en release datum

Sony heeft besloten de productie van de PS5 van 50% te verhogen. Was eerder 6 miljoen exemplaren het target, nu zou het naar 9 miljoen zijn verhoogt - Bloomberg noemt zelfs 10 miljoen exemplaren. Hiermee zou de PS5 succesvoller uit de startblokken komen dan de PS4.

Omdat de PS5 prijs vermoedelijk hoger zal zijn dan die van de PS4 tijdens de lancering ging Sony er vanuit dat er minder vraag zou zijn naar het apparaat, zeker in deze economisch onzekere tijden. Nu blijkt echter dat de hype door het dak gaat. Zo had de presentatie van het de eerste packshot vorige week meer ‘user engagement’ dan de hele Xbox Third Party Games presentatie. Nu waren de meeste games die Microsoft toen toonde niet echt om naar huis over te schrijven maar dat ze verliezen van een packshot…? 

Fat Phil die enkele maanden geleden nog aan het blaten was dat Sony en Nintendo niet langer concurrenten waren maar Amazon en Facebook, weet nu te vertellen wat gamers echt willen. "Die willen namelijk geen console exclusieve games" volgens de Xbox baas met een sportschool allergie. Kennelijk denkt de hollebollegijs van de game-industrie dat gamers zitten te wachten op games als Crackdown 3 en Sea of Thieves. in de realworld verkopen platform exclusieve games als The Last of Us Part 2 en Animal Crossing als warme broodjes. Als Microsoft’s dikkertje die broodjes nu eens laat liggen en naar de cijfers kijkt zou hij misschien zijn grote mond houden en ons allemaal een dienst bewijzen.

 

Sluiten
Er worden meer PS5's gemaaktElden Ring cover