ChoiceCuts maakt gebruik van cookies, zo kunnen wij je beter van dienst zijn. Sluiten

ChoiceCuts
Sluiten

Laten we eerlijk zijn...Resident Evil Village is niet zo goed als ze zeggen

14
05 2021
07:00 - door Peter Pool

Ondanks de lovende reviews kan ik niet anders dan zeggen dat ik het niet met hen eens ben.

Het grootste probleem is identiek met dat van deel 7: het first person perspectief. Ik prijs Capcom dat het experimenteert met een grote franchise als Resident Evil. Veel uitgevers zouden dat niet aandurven en altijd veilig in herhaling blijven vallen. Het perspectief is ook niet vervelend zolang er geen gevechten plaatsvinden. Wanneer je echter wel je pistool of shotgun tevoorschijn haalt blijkt echter hoever de game achterloopt op de reguliere first person shooters die we allemaal wel eens hebben gespeeld. Alles is houterig en traag. Het speelt gewoon niet prettig. 

Nu zou je kunnen redeneren dat combat niet de key focus is van deze games. Maar laten we eerlijk zijn: combat is een integraal onderdeel van deze games vanaf het eerste deel dus dat excuus kan wat mij betreft niet worden gebruikt. Capcom is gewoon niet goed in first person combat. Misschien had het slimmer geweest om de game meer in te richten als Outlast. sluipen en gruwelen in plaats van schieten en gruwelen. Cyberpunk 2077 is ook een game gemaakt door een ontwikkelaar niet geen ervaring had in het FPS genre maar persoonlijk vond ik deze game veel prettiger spelen. 


Dit is echter niet het enige wat ik niet sterk vind in RE Village. De game is een herhaling van zetten. Het begint met het mooiste en leukste gebied, namelijk Castle Dimitrescu. De inmiddels beroemde uit de klauwen gewassen dame is een sterke start en de omgeving is fraai. Het probleem is echter dat alle gebieden hierna tegenvallen. Er is een P.T. achtig segment en een verzopen vissersdorpje. Misschien had men de volgorde moeten aanpassen maar nu voelt het allemaal een beetje ‘net niet’ na Dimitrescu.


Het dorp dat dient als een soort hubwereld die stapje voor stapje opengaat is leuk. Wat ik persoonlijk echter minder vind is dat je niet kunt backtracken naar de verschillende gebieden wanneer je ze eenmaal verlaten hebt. Ben je iets vergeten of heb je iets over het hoofd gezien, dan heb je pech, dan moet je dit een volgende speelronde maar doen. Het voelt een beetje speler onvriendelijk. 


Resident Evil VIII is daarmee geen slechte game. Persoonlijk prefereer ik het derde persoonsperspectief waarmee de serie bekend is geworden en zeker die van de 2 remakes. Ik kijk dan ook uit wat men gaat maken van de Resident Evil 4 Remake. Een deel dat ik als een van de beste uit de serie beschouw.

 

Sluiten
Laten we eerlijk zijn...Resident Evil Village is niet zo goed als ze zeggenElden Ring cover