ChoiceCuts maakt gebruik van cookies, zo kunnen wij je beter van dienst zijn. Sluiten

ChoiceCuts
Sluiten

Microsoft wil haar Game Pass verkopen, niet haar console

24
07 2020
12:00 - door Peter Pool

Ik ben niet alleen teleurgesteld in Fat Phil, ik ben kwaad.

Het begon aardig. Halo Infinite gameplay. Microsoft leek de boodschap te hebben begrepen: toon ons gameplay. Hoewel er net even te vaak pop up te zien was tijdens de gameplay moet worden gezegd dat wat men liet zien er mooi uitzag en ik kreeg zin om het te spelen. Halo is redelijk uniek in een wereld vol Call of Duty’s en Fortnite klonen en een combinatie van Far Cry en Halo lijkt boeiend. Dat dit de laatste Halo is die 343 maakt is wel weer zorgelijk. Het is geen Game as a Service...maar wat is het dan wel? Verder is een toevoeging van een grappling hook een beetje een nagedachte nadat games als Killzone Shadow Fall, Call of Duty infinite Warfare, Titanfall 2 en Doom Eternal dit ook al deden en als ik de eerste beelden moet geloven beter. De Halo hook voelde traag. Meer een gimmick. 

Al snel deden er geruchten de ronde dat deze demo draaide op een pc. Waarom draai je een demo op de pc wanneer je zo vol bent van je nieuwe console? Verder heeft Microsoft bekend gemaakt dat het door hen zo geprezen ray tracing pas na de lancering zal worden toegevoegd aan Halo. Het maakt maar eens te meer duidelijk dat Halo Infinite een current gen titel is die voor de Series X wat upgrades krijgt. Nieuw is dit natuurlijk niet. Nintendo heeft dit tenslotte al met 2 Zelda’s gedaan bij de lancering van respectievelijk de Wii en Switch.  

Na Halo ging het al snel weer bergafwaarts. CGI trailer, na CGI trailer maakte duidelijk dat Microsoft niet klaar is voor deze nieuwe generatie. Rare’s Everwild oogt interessant maar wat is het nu precies voor game? State of Decay 3? Zijn de bugs uit deel 2 al opgelost? Ninja Theory die met een vervolg op Hellblade een van de aantrekkelijkste games had moeten hebben heeft niets om te laten zien. Obsidian die een nieuwe RPG aangekondigd via wederom een CGI trailer en dan afsluiten met WEER een CGI voor Fable. Het is niets. Het is gebakken lucht. De arrogantie van Fat Phil om na de Sony presentatie te zeggen hoe goed hij zich voldoende over Xbox haar games. Welke games? Waar dan? ik denk dat Youtuber Kyle Bosman het goed verwoordde dat de hype rond de Xbox One X groter was dan die voor de Xbox Series X nu is. 


Fat Phil is een bedrieger. Wanneer Sony uitlegt wat hun visie is gaat Fat Phil spreken voor gamers. Hij weet tenslotte dat gamers helemaal niet zitten te wachten op een nieuwe generatie games. Hij wil je helemaal geen nieuwe console verkopen, hij wil je Game Pass verkopen. Ik heb serieus te doen met de mensen die de Xbox Series X hebben gemaakt. Een tof ding. Een fraai apparaat met een stoere vormgeving. Een apparaat waar je geen enkel incentive voor hebt gezien om hem in huis te halen. Het is de Xbox One X all over again. De stuitende arrogantie van Fat Phil om zich zeker te voelen na het zien van Sony’s presentatie. Alleen Ratchet & Clank toonde meer de capaciteit van next gen dan deze hele Xbox Showcase. Het is schandalig en triest. Deze man moet met spoed worden verwijderd uit zijn functie. Laat hem maar een filiaal van Fat Burger gaan leiden. Denk dat hij zich daar ook een stuk gelukkiger zal voelen.

 

 

Sluiten
Microsoft wil haar Game Pass verkopen, niet haar consoleElden Ring cover