ChoiceCuts maakt gebruik van cookies, zo kunnen wij je beter van dienst zijn. Sluiten

ChoiceCuts
Sluiten

PlayStation doet wat Xbox maar niet lukt

12
06 2020
00:00 - door Peter Pool

We hebben er even op moeten wachten maar nu heeft Sony eindelijk haar eerste kaarten op tafel gelegd. Waren ze het wachten waard?

Je kunt als vadsige Amerikaan constant lopen te brullen dat jouw hardware de krachtigste ooit is, maar als je enige selling point is dat je oude games beter kunt spelen op deze peperdure spelcomputer sla je de plank toch echt mis. Sony heeft dit heel goed door. Ze houd de hongerige gamers, eerlijk is eerlijk, veel te lang wachten en komt dan met ruim een uur aan veelal toffe games voor jong tot oud. De hardware werd bijna als voetnoot nog even getoond. Het futuristische design doet denken aan de laatste generatie Alienware pc’s, dit in schril contrast tot de meer conservatieve Xbox Series X - die ik ook niet lelijk vond. 

Maar wat gaat Microsoft hier tegenin brengen? Tuurlijk heeft het Halo Infinite achter de hand maar die kun je ook spelen op de pc, Xbox One of de krachtigere Xbox One X. Waarom zou ik dan investeren in de Series X? The Coalition komt met een nieuwe Gears game, er schijnen een nieuwe Perfect Dark en Fable onderweg te zijn. Vast aardig maar nergens baanbrekend. Van de nieuwe studio’s spreekt vooral Ninja Theory mij aan en ik ben dus ook benieuwd hoe de nieuwe Hellblade er uit gaat zien. Een verschijndatum laat echter nog wel even op zich wachten. Dan is er natuurlijk Obsidian. Komen vast met een leuke RPG maar of het een system seller zal zijn durf ik te betwijfelen. 

Sony begint goed. Spiderman was een van de best verkopende games op hun platform en een spin-off op het spel ligt tijdens de launch in de winkels. Zelf heb ik niets met deze game maar heel veel gamers denken daar anders over. Voor mij had PlayStation de Demons Souls remake van Bluepoint klaar staan en kan ik uitkijken naar een Nieuwe Horizon game. Verder zeggen een aantal aanhoudende geruchten mij dat Sony nog een aantal games tegen de borst houdt om te tonen wanneer men de release en prijs bekend maakt. Denk o.a. aan Silent Hill en hopelijk Bloodborne maar ook een vervolg op het geweldige God of War. 


Voorlopig heeft Sony gedaan wat het moest doen. Microsoft de mond gesnoerd. Niemand heeft het nog over teraflops. De discussie gaat over of er geen zwarte variant komt op de PS5 (natuurlijk komt die er maar later) en wanneer de games uitkomen en of Silent Hill nu wel of niet zal worden aangekondigd. Met een slimme, professionele presentatie wist Sony het enthousiasme van een E3 show te evenaren en de discussie naar zich toe te trekken. Microsoft zal met een goede show moeten komen in juli. Probleem is alleen dat Sony in augustus met een deel 2 lijkt te komen. Wanneer men inderdaad nog een aantal publieksfavorieten uit de hoge hoed weet te komen kan dit een vroegtijdige genadeklap zijn voor Microsoft’s console.

 

 

 

Sluiten
PlayStation doet wat Xbox maar niet luktElden Ring cover