ChoiceCuts maakt gebruik van cookies, zo kunnen wij je beter van dienst zijn. Sluiten

ChoiceCuts
Sluiten

Valve steelt niet je browser geschiedenis

18
02 2014
07:27 - door Peter Pool

Valve heeft gereageerd op beschuldigingen dat hun nieuwe anti-cheat systeem VAC, door jouw browser geschiedenis heen gaat en deze data doorstuurt naar Valve.

Valve baas Gabe Newell doorbrak zijn stilzwijgen door te reageren op de beschuldigingen via Reddit. Newell legt uit dat de makers van cheats problemen hebben om de gebruikers van ervan te laten betalen. Daarom gebruiken de cheatbouwers zaken als DRM en anti-cheat codes. Deze cheatcodes bellen je op om een code te geven waarmee je de cheat kunt gebruiken. 

Valve's anti-cheat checkt de cache van je DNS of er sporen zijn van dergelijke cheatbouwers. Er wordt dan naar een specifieke partitie van je browser gekeken of er contact is gemaakt met een DRM server. Wanneer dit het geval is dan wordt deze gebruiker gemarkeerd voor een eventuele toekomstige ban. Newell deed direct uit de doeken dat deze anti-cheat slechts 12 dagen heeft gewerkt. Na die tijd hebben cheat-partijen deze alweer omzeild. 

De oprichter van Valve beklemtoont nogmaals dat de anti-cheat code niet de browser geschiedenis doorstuurt. "Zijn wij geintereseerd in welke porno-websites jij bezoekt, mijn god, echt niet!" grapt hij. 

Sluiten
Valve steelt niet je browser geschiedenisElden Ring cover